Omáčka ze sušených hříbků
Recepty, OmáčkySuroviny
- Sušené houby (jak kdo má rád)
- smetana (žlutá)
- mouka
- máslo
- sůl
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- trochu drceného kmínu
- kostka masoxu
Postup Omáčka ze sušených hříbků
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby dáme přes noc namočit do vody.
Další den je dáme vařit, dolijeme vody jak kdo chce mít omáčky a přivedeme k varu.
Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit.
Mezitím si připravíme zásmažku z másla a mouky, zase podle množství omáčky.
Hned jak máme zásmažku udělanou, zahustíme houby a pomalinku provařujeme. Ke konci varu zjemníme smetanou a popřípadě můžeme ještě dosolit podle chuti. Může se podávat s knedlíkem nebo těstovinami.