Omáčka ze sušených hříbků

Recepty, Omáčky

Suroviny

Sušené houby (jak kdo má rád)
smetana (žlutá)
mouka
máslo
sůl
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
trochu drceného kmínu
kostka masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby dáme přes noc namočit do vody.

  2. Další den je dáme vařit, dolijeme vody jak kdo chce mít omáčky a přivedeme k varu.

  3. Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit.

  4. Mezitím si připravíme zásmažku z másla a mouky, zase podle množství omáčky.

  5. Hned jak máme zásmažku udělanou, zahustíme houby a pomalinku provařujeme. Ke konci varu zjemníme smetanou a popřípadě můžeme ještě dosolit podle chuti. Může se podávat s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!