Adžika směs z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého míchaného masa
1 cibule
olej
2-3 stroužky česneku
1 menší červená paprika
1 slovenská paprika
cca 350 ml rajčatového pyré
cca 2 lžíce koření adžika, dle chuti
sůl dle chuti, případně sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté maso během smažení od sebe oddělíme, aby se rozdrobilo. Mleté maso ochutíme nasekaným česnekem a kořenící směsí Adžika.

  2. Přidáme na nudličky pokrájené očištěné papriky a ještě krátce osmažíme, pak přilijeme rajčatové pyré nebo nasekaná rajčata, promícháme a dusíme do změknutí masa za občasného promíchání nebo případného podlití vývarem či vodou dle potřeby.

  3. Směs dle chuti můžeme dosolit nebo případně ještě dokořenit Adžikou, je-li třeba. Pokud chceme směs méně masitou a spíše omáčkovější můžeme přilít do směsi dle potřeby vývar nebo vodu (ne příliš) s trochou solamylu a krátce provařit.

  4. Podáváme s těstovinami, bramborami, na toustech či topinkách...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!