Domácí smažené křupky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 ml světlého piva
plátek (cca 25 g) rozpuštěného másla
150-170 g hladké mouky
1 vejce
sušený česnek
sůl
na špičku nože kypřícího prášku
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme zchladlé máslo s pivem a vejcem. Přidáme zbytek surovin a metličkou vyšleháme těsto podobné kapání do polévky.

  2. Dochucené těstíčko předěláme do sáčku. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a ze sáčku s ustřiženou malinkou špičkou lijeme těstíčko do horkého oleje.

  3. Smažíme do zlatova kolečka, spirálky - co se povede. Dáváme těstíčko po částech, až do spotřebování. Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!