Oběd lehce a dietně

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 brambora
1 rajče
hrstka mražené/konzervované kukuřice
kolečko salátové okurky na ozdobu
půl cibule
sůl
hořčice
mražený/konzervovaný hrášek na posypání
houby
bílý nízkotučný jogurt
pepř
italské koření

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru si dáme celou ve slupce vařit do osolené vody.

  2. Mezitím si spařím 3/4 rajčete (klidně i celé a na ozdobu si nakrájíme druhé). Odstraním zněj slupku a v kuchyňském robotu ho nadrtím na drobno.

  3. Na pánvi si prohřeji trošku vody a vařím i s rajčetem, špetkou soli, pepře a italského koření.

  4. Přidám hrst kukuřice a houby.

  5. Často míchám a podlévám troškou vody.

  6. Poté si nadrobno nakrájím půl cibule.

  7. Když už je brambora uvařená prošťoucháme ji se syrovou cibulí.

  8. V pánvi, když už není na plameni si promíchám půl kelímku bílého jogurtu s rajčatovou směsí a asi dvěma lžičkami hořčice. Popřípadě ještě dochutím.

  9. Pak už jen podávám na talířku a ozdobím kolečkem okurky, kouskem rajčete a troškou hrášku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!