Ovocný dort nepečený

Recepty, Dorty

Suroviny

2-3 balení dlouhých piškotů (cukrářských)
2 zakysané smetany
1 tučný tvaroh
moučkový cukr
ztužovač v prášku
silná káva
čerstvé ovoce
(jahody, mandarinky, fíky, ananas, kiwi, banán, mango,...)
potravinářská fólie

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku uvaříme hodně silnou kávu. Následně vezmeme dortovou formu, kterou vyplníme potravinářskou fólií. Postupně namáčíme piškoty do kávy (zlehka, nechceme, aby se piškoty zcela nasály kávou) a vkládáme do formy. Vyplníme dno a stěny.

  2. Ve šlehači umícháme obě smetany s tvarohem a dle chuti osladíme moučkovým cukrem. Dle návodu zašleháme ztužovač a začneme dávat na piškoty. Nejprve dáme asi centimetrovou vrstvu a na ní vložíme čerstvé ovoce dle chuti (osobně dávám na první vrstvu jahody), přikryjeme další vrstvou smetany a tvarohu a dáme další ovoce (u nás dáváme čerstvé fíky) a zase smetana s tvarohem a další ovoce (třeba mandarinky). Následně dodám smetanu s tvarohem a poslední patro nazdobím hned několika druhy ovoce.

  3. Po dozdobení dáme dort do lednice a necháme ho alespoň jednu hodinu odpočinout (osobně máme vyzkoušeno, že je lepší alespoň tři hodiny). Pak už jen uvařte dobrou kávu, čaj či vyrobte fresh z nějakého zbylého ovoce a dopřejte si zasloužený odpočinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!