Věnečky jako z cukrárny

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml vody
sůl
125 g tuku (máslo, Hera, Zlatá Haná..)
150 g hl. mouky
3 celá vejce
Krém:
1 vanilkový pudink Olé bez vaření
1 rumový cukr
250 ml mléka
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Osolenou vodu dáme vařit, přidáme tuk. Když je tuk úplně rozpuštěný, přidáme mouku a mícháme, dokud nám nevznikne hladká jednotná hmota. Pozor, aby se hmota nepřipálila. Hmotu odstavíme, necháme vychladit. Do vychladlé hmoty zašleháme postupně 3 celá vejce.

  2. Směsí plníme pevný zdobící sáček, já používám silikonový s větší zdobící špičkou. Věnečky stříkáme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme na cca 170 ° přibližně 30 min. podle trouby. Během prvních 15 min troubu vůbec neotevíráme. Poté troubu pootevřeme pomocí např měchačky a dopečeme. Vyndáme z trouby a vychladlé plníme krémem. Pocukrujeme nebo použijeme fondánovou polevu.

  3. Krém: Pudink ušleháme s rumovým cukrem a mlékem. Postupně přidáme změklé máslo a ušleháme do hladkého krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!