Salámový oběd na pekáč

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na každou porci:
4 kolečka dobrého měkkého salámu nebo i šunky
vajíčka na smaženici (1 na porci)
sůl a pepř
jarní cibulka
zelená petržel
na každou porci jeden plátek sýra
Navíc do náplně můžeme dát např.:
zbytek houbové míchanice
dušený ochucený špenát
nebo můžeme do míchaných vajíček přidat pokrájenou zeleninu –
třeba proužky červené papriky, jemně nakrájený pórek apod.

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem (nebo jen vyložíme peč. papírem). Na dno položíme vždy dvě kolečka salámu na sobě, na ně navršíme smaženici z vajec (nebo náplň podle fantazie), posolíme, posypeme jarní cibulkou a nasekanou petrželkou.

  2. Znovu položíme dvě kolečka salámu, na ně plátky sýra, dáme do vyhřáté trouby a zapečeme, dokud se sýr pěkně neroztaví. Podáváme s čerstvě uvařenými brambory, br. kaší, šťouchačkami nebo i hranolky, pečenými v troubě současně se zapékaným salámem. A to je celé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!