Bramboračka s čerstvými houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g i více čerstvých hub - já našel jen jednoho hřiba
400 g brambor
kořenová zelenina i jiná (květák...)
1 ks menší cibule
3 ks rozmáčknutých stroužků česneku
2 PL másla
50 g uzené slaniny, špeku
2-3 PL hladké nebo polohrubé mouky
2 kostky zeleninového bujonu
nebo 2 PL Podravky, Vegety, Kuchárku
1/2 ČL kmínu
1 PL sušené majoránky
pepř
(1 ČL čubrice pro vůni, špetka kurkumy pro barvu)
Maggi

Postup přípravy receptu

  1. Do rozehřáté pánve dáme asi 3 PL vody, na plátečky nakrájené houby a dusíme asi 10-15 min (dle tuhosti hub).

  2. V hrnci rozpustíme nadrobno pokrájený špek, přidáme máslo a na tom zpěníme najemno nakájenou cibuli s kmínem. Přidáme mouku a smažíme, než jíška začne chytat barvu.

  3. Pak přidáme pokrájenou zeleninu s česnekem, brambory nakrájené na kostičky a zalijeme vroucí vodou do roviny. Přidáme Vegetu, pepř (čubricu, kurkumu) a přikryté vaříme. Jakmile začne polévka houstnout, zředíme ji vřící vodou na požadovanu hustotu.

  4. Když jsou brambory v polévce měkké, přidáme podušené houby, chvilku provaříme, dochutíme solí a Maggi.

  5. Polévku odstavíme a vmícháme rozemnutou majoránku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!