Námořnické kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g kotlet (nebo krůtích prsou)
2 cibule
8 stroužků česneku
3 sterilované okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic rajského protlaku
250 ml šlehačky (nebo zakysané smetany)
instantní jíška (např. Knorr)
1 lžíce worchesterové omáčky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme ndrobno pokrájený česnek, okurky a podlijeme vodou.

  2. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa (10-15 minut).

  3. Pak přidáme rajský protlak, žampiony, worchesterovou omáčku, zahustíme jíškou a povaříme.

  4. Nakonec přilijeme smetanu, necháme důkladně prohřát a dochutíme solí a pepřem. Jako příloha se hodí těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!