Námořnické roštěnky s pečenou rýží

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g hovězí roštěné
100 g anglické slaniny
1 větší mrkev
1 petržel
1/4 většího celeru
1 větší cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hořčice
200 ml zakysané smetany
2 lžíce octa
sůl
pepř
1 hrneček sypané rýže
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.

  2. Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a prolisovaný česnek, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvílí smažíme.

  3. Poté k zelenině přidáme maso i s výpekem, podlijeme vodou a dusíme doměkka ((já dělám v papiňáku). Když je maso měkké, vyjmeme ho a uchováváme v teple.

  4. K zelenině přidáme dle potřeby vodu a rozmixujeme (ale nemusíte, záleží na vás), přidáme hladkou mouku, hořčici, ocet a zakysanou smetanu, dle chuti osolíme a opepříme a chvíli povaříme.

  5. Rýže: Do rozpáleného oleje nasypeme dobře propláchnutou rýži, osmažíme, zalijeme hrnečkem a půl vody, dle chuti osolíme, chvíli povaříme, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!