Námořnické maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,3 kg brambor
0,5 kg vepřového masa
350 g cibule
olej
1,5 lžíce polohrubé mouky
červené víno
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, než pustí šťávu. Podlijeme troškou vína. Asi tak 1 dl. Povaříme, dolijeme vodou (3/4 l) a podle potřeby zaprášíme polohrubou moukou (1,5 lžíce). Aby byla středně řídká a prolila se mezi brambory.

  2. Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné, naskládáme do vymazaného pekáče. Jednu vrstvu naspod a po stranách, osolíme, opepříme.

  3. Naskládáme vrstvu cibule (200 g), nakrájené na kolečka a zalijeme půlkou omáčky, ve které bude všechno maso.

  4. Rozložíme ostatní brambory a zalijeme zbytkem omáčky.

  5. Dáme do trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou, cca 1,5 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!