Rychlá a snadná bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
2 vajíčka
1 hrnek cukru krupice - může se použít i cukr moučka
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka - může se použít i voda
1 pytlíček kypřícího prášku
trošičku mouky nebo strouhanky na vysypání formy a oleje na vymazání
Já ještě těsto rozdělím na poloviny a do jedné poloviny dám dvě lžíce kakaa a hrst vlašských ořechů. Ale to je jen pro vylepšení.

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme s těstem, je dobré si předem vymazat formu a vysypat. Zapnout troubu na 180°C a následně všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto by mělo být takové hladké a jemné, žádné hrudky. Já šlehám ručním šlehačem, je to rychlejší, ale dělala jsem to i vařečkou. A těsto se může vlít do formy a dát péct.

  2. Pečeme dle svých zkušeností s troubou - já peču na 180°C 40 minut. Vždy to vyzkouším špejlí vpíchnutím do těsta. Pokud se těsto již na špejli nepřilepí, je hotová.

  3. Můj tip: Těsto rozdělit a do jedné poloviny přidat dvě lžíce kakaa nebo oříšky, kandované ovoce. Je chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!