Mořská ryba v bramborové krustě

Recepty, Ryby

Suroviny

2 velké brambory na pečení
1/2 střední pórek jemně nasekaný (1/2 šálku) - nic se nestane, když vynecháte
1 lžíce slunečnicového oleje nebo arašídový olej
1 polévková lžíce čerstvého másla
1/2 lžičky soli
4 porce rybího filé

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte brambory, (i když můžou zůstat ve slupce, chcete-li) omyjte je a pak nastrouhejte na struhadle s největšími otvory.

  2. Rozehřejte olej a máslo ve velké pánvi, nejlépe teflonové. Mezitím posolte filé polovinou soli. Když je olej a máslo horké, udělejte 4 hromádky z nastrouhaných brambor a pórku (každý cca 1/3 šálku) do pánve.

  3. Na to položte ryby a zmáčkněte, aby se z brambor udělala placička. Na to dejte zbylé brambory a posolte zbytkem solí. Smažte při středně vysoké teplotě po dobu 6 až 7 minut.

  4. Otočte je opatrně velkou špachtlí a smažte po dobu 6 až 7 minut na druhé straně. Brambory by měly být pěkně křupavé a zbarvené do zlatohněda na obou stranách a ryby jen vařené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!