Středomořská rybí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g rybích filet bez kostí (treska, losos, různé)
250 g krevet
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule
2 stroužky česneku
6 cherry rajčátek
1 brambora
1 bílá (zelená tenkostěnná) paprika
1 lžíce polévkového koření bez konzervantů
špetka mletého koriandru
špetka bílého pepře
sůl a chilli dle chuti
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí maso nakrájíme na širší proužky. Papriku, bramboru, cibuli očistíme a nakrájíme na kostky, rajčátka opláchneme, cibuli a česnek jemně nasekáme.

  2. V rozehřáté hluboké pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a cibuli necháme zpěnit, přidáme česnek a promícháme. Vložíme nakrájenou bramboru, zalijeme vývarem nebo jen vodou, přidáme koření a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka, přidáme papriky a rybí proužky a dovaříme do změknutí, asi 3 minuty.

  3. Nakonec přidáme krevety, rajčátka a už jen velmi krátce povaříme 1 max. 2 minuty. Dle potřeby přidáme sůl a na talíři posypeme nasekanými bylinkami (libeček, koriandr, petrželka, pažitka apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!