Marinované, pomalu pečené jehněčí

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1200 g jehněčího masa (já měla hřbet a krk)
Marináda:
4 roztlučené hřebíčky
4 roztlučené kuličky jalovce
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mletého římského kmínu (Cumin)
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého kardamonu
1 lžíce medu
2 lžíce Teriyaki omáčky
5 stroužků česneku
citronová šťáva z 1/2 citronu
80 ml kvalitního olivového oleje
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vsechno sypke koreni dame na suchou panev a na mirnem ohni nechame lehce provonet. Nasypeme do mixeru, pridame med, teriyaki, citronovou stavu, strouzky cesneku a promixujeme. Nakonec pridame olivovy olej. Takto pripravenou marinadou ze vsech stran potreme maso, vlozime do lednice a nechame 24 hodin marinovat.

  2. Po uplynuti doby vlozime maso (i s veskerou marinadou) do nadoby na peceni, podlijeme trochou vody a prikryte peceme 4 hodiny pri 140 stupnich (horni a dolni ohrev).

  3. Pote odkryjeme a jeste 1/2 - 1 hodinu dopekame. Prubezne polevame vypekem. Podavame s cim je libo, u nas se stouchanym bramborem s mrkvi a fenyklovym salatem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!