Mečoun v pomerančové zálivce

Recepty, Ryby

Suroviny

450 g filetu z mečouna
2 pomeranče
limetková šťáva
sůl, pepř
2 PL olej
1PL máslo

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme šťávu z jednoho pomeranče, pár kapek limetky, sůl, pepř. Mečouna do této marinády vložíme a marinujeme po obou stranách aspoň 1 hodinu.

  2. Ve wok nebo jiné podobné pánvi rozpálíme olej s máslem, vložíme osušenou rybu a restujeme po obou stranách 4 minuty. Poté podlijeme zbytkem marinády a dusíme při otáčení ryby asi 10 minut.

  3. Oloupeme si druhý pomeranč, rozdělíme na dílky. Část dílků vhodíme cca 3 minuty před dokončením k masu, zbylé si necháme na ozdobu.

  4. Šťávu dochutíme. Povrch filetu poklademe plátky másla, kousky pomeranče a přelijeme šťávou. Jako příloha brambory na různý způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!