Steak z čerstvého mečouna

Recepty, Ryby

Suroviny

250 g mečouna (steak)
citron
olivový olej
sůl
bílý pepř
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu.

  2. Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme.

  3. Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!