Dort na Halloween

Recepty, Zdobení

Suroviny

Ořechový korpus:
6 vajec
30 dkg cukr moučka
12 lžic horké vody
10 lžic oleje
1,5 prášku do pečiva
20 dkg oříšků
20 dkg polohrubé mouky
Potahovací hmota K2
potravinářské barvivo
Krém:
2 másla
20 dkg cukr moučka
2 žloutky
2 vanilkové pudinky uvařené v 850ml mléka
kakao
rum
Na dýni zvlášt upéct dort v kulaté formě, stačí ze:
2 vajec
Piškoty
marmeláda na punčovinu
formičky

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s polovinou cukru, žloutky našleháme s cukrem až zbělají a nabydou přidáme oříšky, olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a na konec lehce vmícháme sníh.

  2. Vlejeme do vyššího plechu nebo pekáčku o průměru 30cm x 23cm a dáme péct. Kulatý korpus upečeme ze stejného těsta jen v menší dávce.

  3. Já pekla ze dvou vajec. Na dvě vejce jsem dala 10 dkg cukru, 4 lžice vody, 3,5 lžic oleje, 1 PDP, 6 dkg oříšků a 6 dkg polohrubé mouky.

  4. Po vychladnutí jsem rozřízla jedenkrát a naplnila krémem kakaovým, povrch pak krémem světlým.

  5. Z každé strany jsem si odkrojila asi centimetr piškotu, aby jsem měla na punčovinu, kterou jsem ale stejně doplnila o namleté piškoty, neboť by jí bylo málo.

  6. Kulatý korpus jsem také rozřízla jedenkrát, promazala krémem a usadila na obdélníkový korpus, kde jsem vyřízla požadovaný tvar dýně. Odkrojky jsem použila na punčovinu, s kterou jsem vytvarovala obličej dýně.

  7. Punčovina: zbytky korpusu, krém, trochu marmelády dle potřeby, punčovina musí být vláčná, aby šla dobře tvarovat. Pokud máme málo odkrojků, doplníme punčovinu mletými piškoty. V tomto případě jsem přidala ještě jeden velký sáček piškotů.

  8. Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky a přidáme vychladlý pudink, rum a šleháme, můžeme přidat kakao.

  9. Než začnete potahovat dort, nechte ho hodně stuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!