Vepřové maso na divoko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
100 g sádla
3 lžíce kořenové zeleniny
cibule
6 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
kousek bobkového listu
svítka tymiánu
2 lžíce rybízové zavařeniny (šípkové)
1/8 l vína
lžička cukru
trochu hl. mouky rozmíchané ve vodě na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme zeleninu dorůžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme.

  2. Měkké maso vyndáme, vybereme koření (vybírám pouze bobkový list a nové koření), přidáme zavařeninu a vše důkladně rozmixujeme.

  3. Můžeme dolít vodou, povařit a zahustit. Pak zalijeme vínem.

  4. Lžičku cukru upražíme do světlehněda na karamel, rozředíme vařící vodou, povaříme a do omáčky přilijeme. Nakonec vrátíme maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!