Piškotový dort s marcipánem

Recepty, Dorty

Suroviny

200 g pol. mouky
200 g moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
4 vejce
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
Podle chuti můžete přidat citronovou kůru
kakao atd.
NA KRÉM:
1 L mléka
4 pudinky (podle chuti)
20-30 g másla (nemáme rádi klasické máslaky, proto je másla tak málo, ale zaleží, jak ho má kdo rád)
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků si vyšleháme sníh.

  2. Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh.

  3. Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C tak 45min.

  4. Poté, co dort vychladne, nejlépe je nechat do druhého dne, prořežeme ho.

  5. Pro prořezání jsem ho na 3-krát promazala krémem a posypala broskvemi (na drobno). Nakonec celý dort jsem potřela krémem a potáhla marcipánem, podle vlastní fantazie.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!