Maso po námořnicku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500-600 g vepřové plece
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce protlaku
1/2 - 1 lžíce cukru
masový vývar
2 lžíce mouky
olej
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžička drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli drobně nakrájejte.

  2. V hrnci rozehřejte asi dvě lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte do hněda.

  3. Stáhněte jí stranou a přidejte nakrájené maso na malé kousky. Nechte ho zatáhnout a promíchejte s cibulkou.

  4. Přidejte protlak, zasypte moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou, kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou, důkladně promíchejte.

  5. Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte kmín a česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vařte dokud nebude maso měkké.

  6. Kdo se obejde bez zahušťování, může mouku vynechat nebo použít zdravější alternativu, jako je třeba mouka rýžová nebo jáhlová.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!