Ananasový sorbet

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 konzerva ananasového kompotu - měla jsem o hmotnosti obsahu 560 g
čerstvé ovoce
máta nebo meduňka na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ananas i s nálevem rozmixujeme, vlijeme do vhodné plastové nádoby s víčkem a dáme do mrazničky.

  2. Hmotu v průběhu mražení asi čtyřikrát promícháme metličkou. Já nakonec ještě směs rozmixovala sekáčkem na potraviny a nechala pořádně zmrazit.

  3. Před podáváním se nechá chvíli při pokojové teplotě velmi mírně povolit. Občas dělávám různé sorbety i tak, že během mražení taky občas promíchám, a nechám zmrazit.

  4. Když ho pak chci podávat, tak mírně povolený sorbet teprve mixuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!