Pečené kuře v bazalkovém lívanci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

na lívance: mléko, hladká mouka, droždí, sůl, cukr, vajíčko, bazalka, slunečnicový olej
na okurkový dip: salátová okurka, zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř, citrónová šťáva, olivový olej
pečené kuřecí maso, ledový salát, olivový olej, cherry rajčata, bylinky na ozdobu podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozmícháme kvasnice s lžičkou cukru a mouky. Po vzejití přidáme mouku, vajíčko, sůl a zpracujeme vláčné těsto a přidáme na jemno nasekanou bazalku. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

  2. V pánvi s rozehřátým olejem smažíme lívance z obou stran.

  3. Oloupanou salátovou okurku nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a strouhaný česnek. Promícháme s troškou olivového oleje.

  4. Maso z pečeného kuřete nakrájíme na menší kousky a prohřejeme.

  5. Ledový salát natrháme na menší kousky a prohodíme s olivovým olejem. Rajčata nakrájíme.

  6. Lívanec naplníme masem, salátem a rajčaty. Přidáme okurkový dip a lívanec přehneme. Upevníme ozdobným párátkem a podáváme nejlépe se salátem s opečenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!