Masala chai, yogi chai, kořeněný čaj

Recepty, Nápoje

Suroviny

Ostrá verze
2 lžičky cejlonského sypaného čaje
5 cm čerstvého zázvoru
2,5 cm odlomku čínské skořice
3 zelené kardamony
3 hřebíčky
3 kuličky černého pepře
1 hrnek plnotučného mléka
1/2 hrnku studené vody
2-5 lžic cukru
Jemná verze
1 pytlík černého čaje
1 čajová lžička fenyklových semínek
2 hřebíčky
2 zelené kardamony
5 cm odlomku ze skořice
1 hrnek plnotučného mléka
1/2 hrnku studené vody
2-5 lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor omyjte a očistěte. Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu.

  2. Studenou vodu přiveďte na hořáku k varu, přisypte čaj, koření a cukr.

  3. Vařte 3 minuty.

  4. Přilejte mléko, nechte vzkypět a snižte oheň. Vařte do požadované hustoty.

  5. Odstraňte čaj z hořáku, přeceďte přes malé sítko a podávejte jej horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!