Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer

Recepty, Pizzy

Suroviny

200 g hl. mouky (příp. mouky na pizzu)
1/3 kostky droždí (~14g;kostka má 42,5 g)
1 lžička cukru (do droždí)
50 ml oleje
50 ml vody (+1-2 lžíce)
1/2 lžičky soli
3 žampiony
5 lžiček černých oliv
2 lžičky zelených oliv
4 malá rajčátka cherry, sladká
2 lžičky protlaku
hodně kečupu
hodně oregána
méně bazalky
2 špetky pepře
65 g sýru mozarella (není nutný)
1/4 stroužku česneku

Postup přípravy receptu

  1. V hrníčku rozmícháme droždí s cukrem. Až je tekuté, tak je smícháme s moukou, olejem, vodou a solí a vypracujeme těsto.

  2. Pokud těsto nedrží, tak přidejte ještě 1-2 lžíce vody. Necháme asi 15 minut odpočinout.

  3. Mezitím připravíme náplň: dvě lžičky rajského protlaku, dostatek kečupu, špetka soli, dvě špetky pepře. Přidáme hodně oregana, poloviční porci bazalky, čtvrtku česneku.

  4. Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a oba vyválíme na vále na dvě co nejtenčí placky. Těsto se trochu smrskává, tak ho otáčím, ale nespěchám. Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme. Pokud je placka ještě příliš malá, tak ji ještě trochu rozválíme. Po upečení bude mít placka tloušťku 9-10 mm.

  5. Placku potřeme náplní. Nakrájíme žampióny a pokryjeme placku. Rajčata cherry a olivy nakrájíme na polovinu a dekorujeme.

  6. Dáme do vyhřáté trouby péct na 180°C na 21 minut (během té doby troubu neotvírejte). Pokud chcete přidat sýr, tak vyndejte plech po 18 minutách. Vypněte troubu. Na struhadle s velkými oky nastrouhám sýr mozarella, posypu a nechám 4 minuty dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!