Krůtí garam masala s cizrnou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

koření garam masala
hladká mouka
sůl, pepř
krůtí prsní řízek
olivový olej
5 lžic uvařené cizrny
1 stroužek česneku
1 šalotka
4 menší rajčata
velká hrst libovolného listového salátu (špenát, mangold...)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na drobno, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olivový olej a okořeněné maso na něm ze všech stran orestujeme a přemístíme do pekáčku.

  2. Do pánve přidáme ještě trochu oleje, nadrobno nakrájený česnek a šalotku a necháme zesklovatět, přidáme na kostičky pokrájená rajčata, osolíme, okořeníme opět garam masalou a necháme asi 10 min probublávat.

  3. Předehřejeme si troubu na 180 °C. K masu přidáme uvařenou cizrnu a vše zalijeme připravenou rajčatovou směsí. Pečeme přikryté asi 30-40 min, dokud není maso měkké, na závěr přidáme nasekaný salát, promícháme a pečeme odkryté dalších 5-10 min do zhoustnutí omáčky.

  4. Podáváme s těstovinami/kuskusem nebo rýží, hodí se i křupavé čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!