Houbová masala s jarní cibulkou

Recepty, Houby

Suroviny

200 g žampionů
3 velké červené cibule
2 stroužky česneku
1 velké rajče
ghí
hrst nesolených kešu ořechů
1/2 lžičky tmavého římskeho kmínu
sůl
1/3 lžičky mleté kurkumy
1/3 lžičky garam masala
1/3 lžičky chilli koření
trochu vody
2-3 lžíce sladké smetany
zelená část jarních cibulek

Postup přípravy receptu

  1. Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode.

  2. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájanú paradajku a znova restujeme, až kým paradajka nie je mäkká. Túto zmes necháme trocha vychladnúť.

  3. Potom ju rozmixujeme s troškou vody z kešu orechov. Pridáme k zmesi kešu orechy a znova vymixujeme na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

  4. V tom istom hrnci znova zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.

  5. Potom pridáme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na silnom ohni do hnedkava.

  6. Potom pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny, soľ a na silnom ohni ich 2 minúty opekáme. Potom oheň zmiernime a 8 minút dusíme (bez podlievania) pod pokrievkou.

  7. Pridáme kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.

  8. Ďalej pridáme pripravenú pastu, troška vody, sladkú smotanu, dobre premiešame a privedieme do varu. Oheň zmiernime a 2 minúty povaríme. Treba to premiešavať, aby nám to neprihorelo a ak by bola masala príliš hustá, môžeme pridať ešte troška vody.

  9. Do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú zelenú časť jarných cibuliek.

  10. Podávame s plackami, napríklad: Čapati, Paratha, Naan.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!