Kokosky plněné

Recepty, Cukroví

Suroviny

Linecká kolečka:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
citronová kůra nebo vanilkový cukr (podle chuti)
Kokosky:
8 bílků
250 g kokosu
500 g moučkového cukru
Čokoládový krém:
1 máslo
200 g hořké čokolády
2 rumové cukry
džem (používám jahodový)
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na linecká kolečka vypracujeme těsto. Necháme v lednici cca 1-2 hodiny uležet. Poté vyválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme.

  2. Bílky + cukr + kokos dáme do mísy a nad parou všechny suroviny mícháme cca 5 minut. NEŠLEHÁME. Z hmoty tvoříme na plech kokosky rukou nebo formičkou. Já je dělám malou formičkou ve tvaru polokoule, naplním a vyklopím na plech vyložený pečícím papírem. Sušíme na 120° cca 15 minut a ještě cca 5 minut na 80°. Nepoužívám horkovzduch.

  3. Hořkou čokoládu rozpustíme a necháme vychladit. Pomalu přiléváme do mísy s měkkým máslem a šleháme. Přidáme rumové cukry a ještě krátce prošleháme. Pozor, čokoláda nesmí být teplá.

  4. Na upečená linecká kolečka tvoříme kroužek z čokoládového krému pomocí zdobícího sáčku, doprostřed uděláme lžičkou nebo sáčkem terčík z džemu nebo marmelády. Přiklopíme kokoskou a namočíme spodní okraj do čokoládové polevy. Necháme ztuhnout


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!