Marinovaná mozzarella
Recepty, SýrySuroviny
- 300 g mozzarelly (měla jsem dva druhy, ale není to nutné)
- 7 - 8 kousků naložených sušených rajčat
- 5 menších stroužků česneku v celku
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- pár lístků čerstvé bazalky
- 1/4 lžičky mletého pepře
- sůl
- olivový olej dle potřeby + olej z rajčat
Postup Marinovaná mozzarella
Postup přípravy receptu
-
Mozzarellu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Rajčata taky nakrájíme na menší kousky. Smícháme část oleje s kořením, solí, pepřem a části oleje z rajčat. Dochutíme podle chuti.
Do připravené marinády přidáme rajčata, sýr a česnek. Vše promícháme a předěláme do uzavíratelné sklenice. Pokud je třeba, doplníme olejem, aby sýr byl potopený.
Marinujeme 24 hodin. Výborná chuťovka k vínu nebo jen tak s pečivem.