Tvarůžkovo-žampionová chuťovka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 balíček tvarůžků (4 kolečka)
100 g Bánovecké smetanové pomazánky bez příchuti
50 g čerstvého změklého másla
50ml majonézy Poličanka
1 ks jarní cibulky s natí
4 ks čerstvých žampionů
1/4 červené papriky
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme změklé máslo, smetanovou pomazánku a majonézu.

  2. Spojíme v chutně propojený základ pomazánky.

  3. Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku.

  4. Na pánvičce si rozpustíme oříšek másla a orestujeme najemno nakrájené žampiony, které pokapeme citronovou šťávou, aby nedošlo k jejich ztmavnutí.

  5. Podušené žampiony prudce zchladíme, scedíme a přidáme do mísy.

  6. Tvarůžky nasekáme na malé kousky, stejně tak i kousek čerstvé červené papriky a vše opatrně promícháme, tak aby zůstala zachována struktura obsažených surovin.

  7. Dochutíme solí a bílým pepřem a dáme vychladit do lednice. Podáváme na křupavých rozpůlených mini bagetách, jako výbornou chuťovku k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!