Marinovaná pečená křidélka a tzatziky (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích křidýlek
Marináda:
kečup - 5 lžic
citronová šťáva - lžička
olivový olej - 3 lžíce
med - 3 lžíce i víc
2 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce worchesteru nebo sójové omáčky
pepř - špetka
sůl - špetka
zázvor mletý - lžička
česnek lisovaný - 2 stroužky
lžička červené papriky
Tzatziky:
sůl
2 stroužky česneku
pepř mletý
300 g okurky strouhané
lžička citronové šťávy
350 g řeckého jogurtu nebo (2 normální jogurty + Lučina)
1 lžíce kopru nasekaného najemno

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl hodiny přikryté a půl hodiny odkryté.

  2. Okurku vymačkám, smíchám s jogurty, dochutím rozmačkaným česnekem, solí, pepřem, okyselím citronovou šťávou. Na závěr vmíchám kopr a nechám v lednici rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!