Drůbeží játra smažená v česnekovém těstíčku s bylinkama

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jater
2 vejce
3 stroužky česneku
2 lžíce smetany
hladká mouka dle potřeby
1 lžička majoránky
1 lžíce pažitky
1 lžička libečku
1 lžička celerové natě
1 lžička kopru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme v misce těstíčko z vajec, česneku, smetany a bylinek, osolíme a dáme tolik mouky, abychom měli těstíčko tak akorát, rozšleháme ho a necháme odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme játra na porce, odstraníme blány, omyjeme a necháme okapat, pak je namočíme do těstíčka. Dáme si rozehřát olej v pánvi a větší lžící nabíráme porce s těstíčkem a dáváme osmažit, můžeme na každou porci, než jí otočíme přidat lžičku těstíčka.

  3. Opečeme z obou stran, raději 2x opakujeme, aby se nám játra pěkně prosmažily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!