Margotková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
6 lžice oleje 
1 hrnek cukru krystal 
0,5 balíčku kypřícího prášku do pečiva 
1 hrnek mléka 
1 tyčinka Margot 
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Troubu předehřejeme.

  2. Tyčinku nastrouháme.

  3. Cukr s vejci ušleháme do pěny. Přidáme olej a mléko. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a posléze nastrouhanou tyčinku. Těsto má být vláčné, je možné přidat i půl hrnku mléka nebo smetany.

  4. Těsto vlijeme do připravené formy na bábovku, vložíme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!