Dýňové lívance

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrnečky mouky (1 hrneček 250 ml)
2 polévkové lžíce hnědého cukru
1 polévková lžíce bílého cukru
2 kávové lžičky prášku do pečiva
1 kávová lžička jedlé sody
1/2 kávové lžičky soli
1 hrneček dyňove pyré
1 kávová lžička skořice
1/2 kávové lžičky nového koření
1 vejce
1 a 1/2 hrnečku mléka
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce citrónové stavy
2 kávové lžičky citrónové kůry
1 kávová lžička oleje na vymazání pánve

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse spojíme dohromady mouku, hnědý a bílý cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Mícháme alespoň 2 minuty, aby se vše dobře spojilo.

  2. V druhé míse smícháme dýňové pyré, skořici, nové koření, vejce, mléko, olej, citronovou šťávu a kůru. Takto připravenou směs nalijeme do mísy s moukou a zamícháme, jen aby se to vše spojilo. Těsto je hustší a nesmí se přemíchat.

  3. Pánev potřeme olejem a na střední teplotě ohřejeme, těsto nabíráme asi tak 1/4 hrnečku a nalijeme na rozehřátou pánev. Pečeme po každé straně asi 2 minuty.

  4. Podáváme ještě teplé s javorovým sirupem a s čerstvým ovocem. Nebo podle vlastní chutě s jakoukoliv marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!