Mangoldové rohlíčky s makovou moukou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
150 g pohankové mouky
300 g hladké mouky
50 g makové mouky
1 lžička soli
200 g mangoldu
4 lžíce oleje
cca 200 ml mléka
30 g droždí
Na posypání:
semínka: len, sezam, kmín...
1 bílek
½ lžičky kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Mangold sparíme vriacou vodou (len ho vodou prelejeme), necháme odkvapkať a rozmixujeme.

  2. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a spolu s ostatnými prísadami a rozmixovaným mangoldom dobre vymiesime. Cesto zakryjeme utierkou a necháme cca 45 min kysnúť.

  3. Potom cesto rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme na kruh hrubý asi 1 cm a rozrežeme na 8 častí. Každú časť stočíme od širšieho okraja k špicu.

  4. Rohlíčky uložíme na plech, potrieme bielkom rozšľahaným s kurkumou a posypeme semienkami. Pečieme v rúre na 180°C asi 20-25 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!