Marokánky - pomerančové, nejlepší

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
100 g ořechů vlašských mletých
100 g arašídů nesolených nasekaných /kešu/mandle/lískové...
100 g brusinek nakrájených /jakékoliv sušené ovoce...
100 g rozinek
200 g šlehačky
100 g cukru krupice
1 lžíce mouky hladké/mandlové/kokosové...
kůra z celého v e l k é h o pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku svaříme šlehačku s moukou a cukrem, přidáme ořechy, ovoce, nastrouhanou kůru z celého pomeranče. Ořechy a ovoce volíme dle chuti a možností.

  2. Na plech s pečícím papírem děláme placičky, pečeme na 150°C asi 15 minut - dle trouby a vámi požadované tvrdosti - my raději měkké vláčné.

  3. Vystydlé pocákáme čokoládou - nemusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!