Vepřové roládky s dýňovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové pečeně
sůl
pepř
4 lžičky hořčice
2 větvičky rozmarýnu
grilovací koření
olej
půlka malé dýně hokaido (neloupeme)
kousek másla
smetana
Příloha - bramborové placky:
asi 400 g den předem uvařených brambor
sůl
pepř
1 vejce
hladká mouka dle potřeby
olej nebo sádlo na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme rozsekanými lístečky rozmarýnu. Pevně stočíme, spíchneme párátkem, posypeme grilovacím kořením a zpudka opečeme na oleji. Pak maso přendáme do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme nakrájenou dýni hokaido, upečeme doměkka.

  2. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme kousek másla a vše i s dýní rozmixujeme, přidáme smetanu a propasírujeme.

  3. Brambory nastrouháme, přidáme sůl a pepř, vajíčko a mouku. Propracujeme těsto a utvoříme placičky, které upečeme na sádle nebo na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!