Bábovka - veliká, pruhovaná, vláčná

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky - možno kombinovat
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek oleje řepkového
1,5 hrnku mléka
1,5 hrnku cukru krupice
4 vajíčka
1,5 prášku do pečiva
1 citron - kůra
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience, mimo kakaa, vyšleháme. Trochu těsta odlijeme do misky a obarvíme kakaem (můžeme naředit mlékem).

  2. Do vymazané a vysypané v e l k é formy nalijeme 2/3 světlého těsta, na to půlku tmavého, vidličkou promícháme, zbytek světlého a zbytek tmavého, opět promícháme.

  3. Pečeme na 200°C asi 50 minut, zkusíme špejlí. Necháme chvíli odpočinout, vyklopíme na tác a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!