Epesni česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 l vody
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 celer
- 6-10 stroužků česneku
- kuřecí kosti do polévky - nemusí být
- sůl
- pepř
- nové koření mleté
- majoránka
Postup Epesni česnečka
Postup přípravy receptu
-
Kosti do polévky, zeleninu dáme do vody, osolíme a pomalu přivedeme k varu. Vaříme, dokud není maso měkké.
Po uvaření vytáhneme kosti a zeleninu. Vývar dochutíme solí, pepřem a scedíme. 1/3 celeru rozmixujeme s cibulí a vmícháme do vývaru (lehce se zahustí a získá barvu). Následně přidáme nové koření a majoránku, provaříme. Nakonec vymačkáme česnek dle chuti do ještě vřelé polévky.
Místo kostí do polévky jde použít i bujón.