Epesni česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vody
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1 celer
6-10 stroužků česneku
kuřecí kosti do polévky - nemusí být
sůl
pepř
nové koření mleté
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Kosti do polévky, zeleninu dáme do vody, osolíme a pomalu přivedeme k varu. Vaříme, dokud není maso měkké.

  2. Po uvaření vytáhneme kosti a zeleninu. Vývar dochutíme solí, pepřem a scedíme. 1/3 celeru rozmixujeme s cibulí a vmícháme do vývaru (lehce se zahustí a získá barvu). Následně přidáme nové koření a majoránku, provaříme. Nakonec vymačkáme česnek dle chuti do ještě vřelé polévky.

  3. Místo kostí do polévky jde použít i bujón.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!