Plněná býčí srdce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 velké rajčata býčí srdce
300 g libového hovězího masa (z krku)
3 třásňová rajčata
1 velká cibule
2 pl rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
2 pl petrželky
50 g Parmazánu
lístky bazalky
bobkový list
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z velkych paradajok, tzv. bycich srdc, odkrojime vrch, vyberieme duzinu.

  2. Na oleji orestujeme dozlata nadrobno nasekanu cibulu, pridame pokrajane strapcove paradajky a duzinu z bycich srdc, paradajkovy pretlak, prelisovany cesnak.

  3. Restujeme asi 5 minut, pridame mlete maso, bobkovy list, osolime a okorenime. Vsetko spolu restujeme, kym sa suroviny neprepoja.

  4. Potom vyberieme bobkovy list, osolime, primiesame posekanu petrzlenovu vnat a naplnime bycie srdcia. Priklopime odkrojene vrsky. zmes, ktora sa nevosla do paradajok, ulozime okolo nich.

  5. Postruhame parmezan na listky a poukladame na paradajky.

  6. Pecieme asi 15 minut pri 180 stupnoch. Po upeceni ozdobime listkami bazalky a listkami parmezanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!