Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová plec 340 g
1 špenátový protlak mražený
olej
pytlík bramborového těsta
vajíčka
mléko
česnek
cibule
sůl
pepř
kmín
hladká mouka
bujón nebo vývar (stačí trošku)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou směs nalijeme do pekáčku, přidáme na jemno nakrájený česnek a cibuli a dáme do rozpálené trouby, pečeme na 180' cca 45 minut (když to nepoznáme od oka, zkusíme kousek ochutnat)

  2. Bramborové knedlíky - připravíme dle pokynů na balíčku - uhněteme těsto a v podobě válečku vaříme cca 15-20 minut, po vyndání, krájíme až po 10-ti minutovém odpočinku

  3. Špenát - osmažíme na jemno (hodně na jemno) menší cibuli. Až zesklovatí, zaprášíme hl. moukou, po dvou minutách přilíváme půl hrnku mléka s vývarem (půl na půl) za stálého míchání povaříme cca tři minuty (musíme míchat aby nám mlíko nechytlo).

  4. Přidáváme mírně rozmrzlý špenát(já ho předtím rozkrájím na menší kousky) a mícháme dokud se celý nerozpustí.

  5. Přidáme rozšlehané vajíčko, a podle hustoty buď přidám ještě mlíko nebo naopak zahustím zaprášením mouky. Po odstavení dochucuji rozlisovaným česnekem, solí a trochu pepře.

  6. V menším rejdlíku, připravím cibulku. Na oleji osmažím zprudka do zlatova.

  7. Volské oka - klasicky osmažím volské oko, pokmínuju posolím. Na talíř dávám maso, špenát, knedlíky a volské oko. Maso zaliju vývarem z pekáče, cibulku dávam na vajíčko, špenát a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!