Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3/4 hrníčku třtinového cukru
1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
2 hrsti mletých lískových oříšků
3/4 hrníčku oleje
1,5 hrnku hladké mouky
1,5 hrnku hrubé mouky
3-4 vejce
2-3 PL likéru (vaječný nebo čokoládový nebo rum)
2 vrchovaté hrníčky nahrubo nastrouhaných jablek
1 sojový suk nebo kokosový suk
1 lžíce sušených brusinek
Na polevu:
100 g hořké čokolády nebo oříškové Nutelly

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme nahrubo, oříšky umeleme, sojový nebo kokosový suk také nastrouháme.

  2. Přidáme mouku, sodu, třtinový cukr, olej, vejce, brusinky a likér nebo rum. Opět důkladně všechny suroviny dobře promícháme.

  3. Vše pak vylijeme na pekáček s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut. Zda je těsto propečené, zkusíme raději špejlí.

  4. Když je moučník teplý, nastrouháme na něj čokoládu, kokosky / sušenky/ nebo kokosové suky.

  5. Necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!