Malinový trifle

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek malin
200 ml smetany 33%
1 vanilkový lusk
2 vejce
špetka soli
cukr krupice dle chuti
1 lžíce Solamylu či Maizeny
1 piškotový korpus kupovaný
lžíce brandy či rumu (pro dospělou variantu)

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu přivedeme k varu spolu s rozříznutým vanilkovým luskem. Odstavíme z ohně, lusk vyjmeme a vyškrábneme vnitřek lusku do smetany.

  2. Poté smícháme žloutky se škrobem, pomalu vlijeme za stálého míchání smetanu, osladíme dle chuti a nalijeme zpět do kastrůlku. Za stálého míchání povaříme na hustý krém.

  3. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, poté postupně přidáváme cukr krystal podle chuti a zašleháme do sněhu.

  4. Do pohárů rozdělíme maliny, přidáme vrstvu vanilkového krému, poklademe kousky korpusů a zastříkneme alkoholem.

  5. Nakonec dáme lžicí sněhovou čepici a vše necháme na 1-2 minuty zapéct v troubě pod grilem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!