Malinový / ostružinový dort, řez, pohár - nepečený

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 kg malin (čerstvé nebo mražené)
1 vanilkový pudink
dětské nebo cukrářské piškoty
cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maliny / ostružiny dáme jen krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko (cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do půllitru tekutiny. Na chuti to neubere, maliny i ostružiny jsou velice aromatické a pikantní. Malinovou / ostružinovou šťávu (4 dl) dáme do kastrůlku, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Pak vlijeme pudink rozmíchaný v 1 dl chladné šťávy a krátce povaříme.

  2. Připravíme dortovou formu, pekáček, mísu, poháry, silikonové formičky na muffiny.... Nádobí podle našeho výběru vytřeme olejem nebo vyložíme potravinářskou fólií, aby šel vychlazený dort, řez... dobře vyklopit. Malinový pudink vaříme v množství, které budeme potřebovat, podle toho dávku ingrediencí navýšíme. Na dort nebo řezy použijeme třeba i tři až čtyřnásobnou porci. Vše záleží na naší chuti a počtu strávníků.

  3. Na dno například misky dáme piškoty, které potřeme malinovým / ostružinovým pudinkem, na pudink dáme opět piškoty, pak zase pudink, piškoty..., až nám nezbyde žádný pudink. Necháme vychladit, nejlépe do druhého dne, aby piškoty zvlhly a podáváme třeba s kopečkem šlehačky, zmrzliny, jogurtu... Mezi vrstvy můžeme přihodit i pár čerstvých malin. Kdo chce, může pudink nalít na pečený korpus, pak nechat zchladnout a potřít vrstvou smetanového krému. Prostě podle toho, jak se nám zrovna chce a kolik máme času.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!