Guláš ala divočina z papiňáku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězí kližky
20 dkg slaniny
4 větší cibule
1 lžička koření divočina
1 lžička celého jalovce
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky mletého černého pepře
2 PL mleté sladké papriky
2 PL hladké mouky
sůl na dochucení
voda na doplnění

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme na stejně velké kostky nakrájené maso, za stálého míchání necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, krátce osmahneme tak 1/2 minuty, aby paprika nezhořkla.

  2. Zalijeme 1/2 l vody, promícháme, uzavřeme poklicí a pod tlakem vaříme 35-40 minut. Ve 2 dl studené vody rozmícháme 2 polévkové lžíce hladké mouky, hrnec po ochlazení otevřeme a vodu s moukou přilijeme k masu.

  3. Necháme ještě 10 minut provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme nejlépe druhý den s pečivem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!