Loupáčky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 ml sojového mléka nebo rýžového mléka
špetka soli
50 g cukru
60 g oleje
1 vanilkový cukr
400 g bezlepkové mouky (dala jsem 200 g Doves Farm světlá a 200 g Michalík I)
1 sáček sušeného droždí
citronová kůra
2/3 lžičky Xanthanu
mák na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí, rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je promícháme.

  2. Přidáme vzejitý kvásek a ostatní tekuté suroviny a vypracujeme pevnější těsto. To ihned bez kynutí rozdělíme na dvě poloviny.

  3. Každou polovinu pak vyválíme na kulatou placku, nakrájíme na osminky a zabalíme do loupáčků.

  4. Ty přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 30 minut nakynout. Pak lehce potřeme vodou a posypeme mákem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C dorůžova (asi 20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!