Skvělá a rychlá povíkendová večeře

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

300-350 g zbylých vařených brambor
180 g uzeného masa nebo pečené, dušené, grilované
sádlo, máslo nebo olej
1 cibule
cca 200 g kysaného zelí
1-2 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
pepř
drcený kmín nebo majoránka dle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na menší kousky dozlatova. V polovině smažení přisypeme smažit i pokrájenou cibuli a ke konci pokrájené maso. Pokud jsme měli o víkendu pečínku (bůček, husa, kachna), můžeme použít i trochu cibulového sosu z výpeku.

  2. Na konec přidáme ke směsi jemně nasekaný česnek dle chuti a druhu použitého masa, papriku (klidně i smíchanou s uzenou), pepř... a ještě vše krátce osmažíme.

  3. Do směsi přisypeme na drobnější kousky pokrájené zelí, které necháme jen krátce prohřát, dosolíme dle chuti a podáváme.

  4. Povíkendovou večeři můžeme kromě brambor, připravit i z pokrájených bramborových knedlíků či noků, které vkládáme osmažit na dosklovata osmaženou cibuli, kterou s knedlíky (noky...) necháme dosmažit, ale klidně i se zbylými těstovinami. Zní to možná divně, ale je to výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!