Fazolová polévka na způsob mexické

Recepty, Polévky

Suroviny

konzerva fazolí ve slaném nálevu (bílé nebo červené)
konzerva sekaných rajčat
1/2 hrnku mražené kukuřice
1/2 červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžičky mletého koriandru
jalapeňos papričky nebo kajenský pepř podle chuti
cca 250-300 ml vývaru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme protlak, sůl, koriandr a chvíli restujeme. Přidáme rajčata a na kousíčky nakrájenou papriku.

  2. Zalijeme polovinou vývaru a cca 10 minut povaříme. Přidáme scezené fazole, nakrájené papričky a kukuřici. Vaříme asi 6-8 minut.

  3. Podle hustoty upravíme polévku vývarem. Na závěr dochutíme pepřem, případně solí. Je lepší polévku nechat odležet. Měla by mít výraznou a pikantní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!