Bezé ořechová roláda se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g bílků (8 vajec)
200 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
50 g jemně umletých vlašských ořechů
moučkový cukr
Náplň:
500 ml 40% smetany
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Bílky jsem v míse od robota za postupného přidávání cukru vyšlehala na pevný sníh. Do bílků jsem zlehka zapracovala mouku a ořechy. Vzniklou hmotu jsem rozetřela na plech vyložený pečícím papírem. Než jsem plech vložila do předehřáté trouby na 220 °C, bílkovou hmotu jsem poprášila moučkovým cukrem. Díky němu se na těstu utvoří krusta.

  2. Roládu jsem pekla 10 minut do světle růžova.

  3. Po upečení jsem plát nechala vychladnout a poté jsem z něj opatrně stáhla papír, který jsem si dala stranou. Papír ještě budu potřebovat.

  4. V míse od robota jsem do tuha vyšlehala smetanu. Celý plát jsem potřela ušlehanou smetanou.

  5. Z delší strany jsem začala roládu stáčet. Papír vám ve stáčení může pomoci a v závěru jím roládu můžete utáhnout. Roládu jsem do papíru zabalila a dala na 2 hodiny do lednice.

  6. Po dvou hodinách jsem roládu vybalila a její konce odřízla. Na závěr jsem roládu pocukrovala moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!