Losos na víně s brusinkovou zálivkou

Recepty, Ryby

Suroviny

6 filetů lososa
5 citronů
1 sklenka bílého vína
lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Zálivka:
trocha bílého vína
brusinky
citron

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme. Poté ho naložíme v marinádě a necháme 3 hodiny marinovat. Marinádu jsme si připravily z olivového oleje a šťávy z citrona. Poté si troubu předehřejeme na 175 stupňů a lososa nandáme společně se šťávou do pekáče. Podlijeme vínem a pečeme cca 25 min.

  2. Zálivka: Šťávu z citrona s brusinkami rozmícháme a s vínem přivedeme k varu. Necháme to minutku povařit a odstavíme. Lososa naservírujeme na talíř a pokapeme zálivkou. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši. Přeji dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!